Follow-Follow

Apr 23, 2012


AKU ADA TERBACA SATU STARTEGI HATI MENAMBAH REZEKI.. PABILA BACA PUNYA BACA BARU AKU MEMAHAMI MAKSUD SEBENAR REZEKI INI….
SEORANG LELAKI BERTANYA KEPADA TOK IMAM MENGENAI REZEKI INI..
TOK IMAM : REZEKI YANG ALLAH BERI TU, LUAS NAK. TAK PERLU TUMPUKAN REZEKI ITU PADA DUIT SEMATA-MATA
SI LELAKI : TAPI TOK, DUNIA HARI INI SEMUA ORANG PENTINGKAN DUIT. PASAL DUIT JUGALAH ORANG JADI JAHAT !!
APA YG DIKATAKAN DISITU BAGAIMANA KITA INGIN MENAMBAHKAN REZEKI??? IMAM TUA ITU BERKATA : ANAKKU TENANG SAJA REZEKI MU AKAN BERTAMABAH DENGAN SEGERA.
TAPI BGAIMANA??  
LANGKAH PERTAMA LUASKAN PENGETAHUAN KITA TENTANG REZEKI. JGN BATASKAN ERTI REZEKI ITU CUMA DGN WANG RINGGIT. PENGERTIAN REZEKI ITU BANYAK, BUKAN HANYA WANG RINGGIT TETAPI JG KESIHATAN, ILMU,SAHABAT, MASA LAPANG, IDEA & KEMAMPUAN UTK MELAKSANAKAN IBADAH JUGA REZEKI RUPANYA..
BARU AKU TAHU, SELAMA INI AKU MUNGKIN JG SESIAPA YG MEMBACA, SANGAT BANYAKKAN REZEKI YANG KITA PEROLEH?? KESEMUANYA ADA, AKU MASI BOLE  MKN,CUKUP PAKAI, MASI SIHAT, ADA ILMU WALAU CUMA SEDIKIT SAJA, PUNYA RAMAI TEMAN, MASA LAPANG JUGA ADA, IDEA WALAU X SELALUNYA, DAN KEMAMPUAN BERIBADAH .. RUPANYA INI ERTI REZEKI YANG SEBENAR.., JADI X HERANLAH JIKA ADA MENGATAKAN KITA PERLU SETIAP WAKTU MAHUPUN SAAT, PERLU RASA BERSYUKUR KEPADA ALLAH S.W.T …


SO APA LAGI RENUNG-RENUNG , FIKIR-FIKIR… LAH
 WALAU PUN MANA MUNGKIN SETIAP SAAT.. BAGI MANUSIA LEMAH SEPERTI KITA YG XAKAN PERNA LARI DARI KELEKAAN DUNIA ! J TAPI CUBA SENTIASA ADA KEIKHLASAN DALAM DIRI… ITU YANG PENTING…. JOM SAMA2 KITA “ THINGS CHANGE PEOPLE ALSO CHANGE “ TAPI POSITIVE CHANGES LA… hihi


( SELAMAT BERUBAH )
EH SILAP SELAMAT MEMBACA !!!


I made this widget at MyFlashFetish.com.